Θεατρική Παράσταση 2019
08/10/2020
Βράβευση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανή Καράτζου στο Forum of Language Schools of Greece
16/10/2020

Θεατρική Παράσταση 2020

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων “Palladium” της πόλης μας, η εκδήλωση Απονομής των 120 πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Κοπή της Πίτας του 2020 των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου.

 

Η κα Καράτζου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια αναδρομή στο έργο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και την ιστορία τους, τονίζοντας την έμφαση που δίδετε πάντα στην γνώση και την ευχέρεια χρήσης της γλώσσας, η οποία καταφαίνεται όχι μόνο με την απόκτηση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων που επιδιώκουν οι μαθητές τους, αλλά και στην ευχερή απόδοσή τους στις θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζουν στο πρωτότυπο κάθε χρόνο “…. γιατί τι άλλο είναι το θέατρο παρά η αναπαράσταση της ίδιας της ζωής” όπως λέει η ίδια η κα Καράτζου.

 

 

Ακολούθησε ομιλία της ψυχολόγου Κας Ζωής Δελιακίδου με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες» με  αναφορά στις διαφορετικότητες  ως βασικές ψυχολογικές διαδικασίες, που λαμβάνουν χώρα κατά την κατανόηση ή χρησιμοποίηση του γραπτού ή του προφορικού λόγου .  Οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν την μνήμη, την ακουστική ή οπτική αντίληψη και τη σκέψη. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικότητας, τα άτομα μπορεί να συναντούν δυσκολίες στην μάθηση του προφορικού λόγου, στην ακουστική κατανόηση, στην ανάγνωση, την αναγνώριση των λέξεων και της σημασίας τους, στη γραφή ή στο μαθηματικό λογισμό, οι οποίες μπορούν  με την υποστήριξη ειδικών επιστημόνων να εξομαλυνθούν .

 

Εντυπωσιακές ήταν οι παρουσιάσεις των τάξεων με τα δραματοποιημένα τραγούδια :     Pr- A junior  “ Το Τραγούδι του Ψαρέματος”- “ Fishing Song” , B junior- Α senior “Διάσημοι Άνθρωποι” –“Famous People”, και Β-Csenior  “Ας Θεραπεύσουμε τον Κόσμο”-“Heal The World”,  και αυτή της τάξης των γαλλικών με το τραγούδι “Κάτω από τον Ουρανό του Παρισιού” – “Sous le Ciel de Paris” που κέρδισε τις εντυπώσεις με την κίνηση και την προφορά των μαθητριών καθώς και οι μαθητές των τάξεων Bj – D των παραρτημάτων Ηπειρώτικα και Νεράιδα που παρουσίασαν το παιδικό παραμύθι “Η Κοκκινοσκουφίτσα” – “Little Red Riding Hood”.

 

Εκπληκτική ήταν η παρουσίαση  των μαθητών  των μεγαλύτερων τάξεων, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα και με πάθος, και σε μόνο 10 πρόβες, παρουσίασαν απόσπασμα του πασίγνωστου μουσικού έργου «Η Μελωδία της Ευτυχίας» – “The Sound of Music”, προσαρμογής, διδασκαλίας και σκηνοθεσίας της κας Καράτζου. Μουσική προετοιμασία, μουσική και χορογραφίες της Κας Ευγενίας Μαμανού.  Οι μαθητές που πήραν μέρος στο έργο «Η Μελωδία της Ευτυχίας» ήταν οι εξής: Τσιάρα Χριστίνα, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Παπαστεργίου Χαρίκλεια, Τσαντηράκης Γιώργος, Μπαργιώτα Στεφανία, Στάθης Κωνσταντίνος, Κουτσοπούλου Φωτεινή, Στάθη Γεωργία, Δέσποινα Νότα, Γιώργος Μπίζιος, Δημήτρης Ψωμάς, Μαρία Νότα, Κότσι Ρεγγίνα, Κότσι Μπελίσα.

 

Η ερμηνεία των παιδιών άγγιζε την τελειότητα..

 

Το φετινό εγχείρημα της θεατρικής λέσχης ήταν από τα κοντινότερα στην παιδική και εφηβική ψυχή έργα και απαιτούνται  ιδιαίτερες και πολλαπλές ικανότητες από τους μαθητές όπως χορό, μουσική, και τραγούδι. . Όλοι ενθουσίασαν με την άνεση, την αυτοπεποίθηση και την ευχέρεια των μαθητών στο λόγο! Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η απόδοση των μαθητών έφτασε στα όρια των επαγγελματιών και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό που έμεινε έκθαμβο.

 

Η εκπρόσωπος του Cambridge Κα Sarah Hutton έμεινε έκπληκτη από τις ερμηνείες των παιδιών και από την οργάνωση όλης της εκδήλωσης, την οποία χαρακτήρισε ως μοναδική και ιδιαίτερη από όσες άλλες έχει παρευρεθεί. Χάρισε τα δώρα στους επιτυχόντες των Young Leaners “Clapping Hands” και ένα καπέλο αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Cambridge στους επιτυχόντες των μεγαλύτερων επιπέδων και απένειμε στην κα Καράτζου μία κορνίζα με το “Ασημένιο Βραβείο” του Cambridge για την μακρόχρονη  συνεργασία της με τον φορέα.

 

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του εκπροσώπου των εξετάσεων Michigan Κου Γεωργίου Αφουξενίδη, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου με τις εξετάσεις Michigan και απένειμε τους τίτλους στους υποψηφίους. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι όλοι οι συνάδελφοί τον είχαν προϊδεάσει για την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της εκδήλωσης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι των Εκδοτικών Οίκων “Hamilton House’, “Grivas Publications”, “Mm Publications” οι οποίοι προσέφεραν από ένα tablet προσφορά για την κοπή της πίτας καθώς και ο εκπρόσωπος της “Express Publishing”.

Ακολούθησε η απονομή των 120 Τίτλων Γλωσσομάθειας.

 

Η κα Καράτζου ανέφερε τα ονόματα των 20 επιτυχόντων μαθητών στις εξετάσεις IELTS και GMAT. Οι επιτυχίες των ανωτέρω μαθητών έχουν αποδώσει ήδη καρπούς, εφόσον αυτοί σπουδάζουν ήδη σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού της επιλογής τους, με διαμεσολάβηση του κέντρου UCAS που λειτουργεί η κα Καράτζου για εισαγωγή φοιτητών σε Αγγλικά Πανεπιστήμια.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας του σχολείου. Οι τυχεροί της χρονιάς που βρήκαν τα τέσσερα φλουριά ήταν οι Σιφναίου Καλλιόπη, Μπακοδήμου Αναστασία, Τζέκα Αλεξιάνα στους οποίους προσφέρθηκε από ένα σύγχρονο tablet, και η Μαχά Αικατερίνη κέρδισε ένα γούρι προσφορά του εκδοτικού οίκου “Burlington Books