Θεατρική Παράσταση 2018
08/10/2020
Θεατρική Παράσταση 2020
08/10/2020

Θεατρική Παράσταση 2019

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων “Palladium” της πόλης μας, η εκδήλωση Απονομής των 115 πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Κοπή της Πίτας του 2018 των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου.

 

Η κα Καράτζου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια αναδρομή στο έργο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου και τις δραστηριότητες τους στη χρονιά που πέρασε.

 

Ακολούθησε η ομιλία του κου Νίκου Λυγερού,  ο οποίος με τον ιδιαίτερα κατατοπιστικό του τρόπο, μας μίλησε για τη “Σχέση του Θεάτρου με το Σχολείο Ξένων Γλωσσών ” ετόνισε: «Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες, κάνουμε ταξίδια. Τα ταξίδια μας ανοίγουν το μυαλό, μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε πώς σκέφτονται οι άλλοι. Παλαιότερα μιλούσαμε για άριστη γνώση ξένης γλώσσας, τώρα μιλάμε για γνώση  σαν μητρική. Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες   μεθοδολογίες, όπως το θέατρο και η ομαδικότητα. Το ιδιαίτερο μάθημα είναι απλώς ιδιαίτερη συζήτηση. Η γλώσσα είναι φτιαγμένη για να μιλούμε με πολλούς ανθρώπους. Ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται με τη συμμετοχή μας σε μία συζήτηση. Το θεμελιακό στοιχείο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι η ομαδικότητα. Το θέατρο μας επιτρέπει να ζούμε πολλές ζωές. Αποτελεί πλατφόρμα προσομοιώσεων. Έφεση στη γλώσσα έχουν οι ακουστικοί τύποι. Οι οπτικοί τύποι και όσοι έχουν αναπτυγμένη την χωρο-αντιληπτική ικανότητα δυσκολεύονται περισσότερο, όμως το θέατρο τους βοηθάει να εκφραστούν καλύτερα και με  την κινησιολογία. Το πρόβλημα με  τα έξυπνα παιδιά είναι ο κορεσμός, βαριούνται εύκολα. Στο θέατρο  αλλάζουν συνεχώς, το ενδιαφέρον είναι η πρόσβαση στο κοινό.  Ο εγκέφαλος χαίρεται με τα ουσιαστικά. Το χρήσιμο είναι παρεπιπτόντως. Μέσω του θεάτρου θα προκύψει  το χρήσιμο. Η χαρά είναι εργαλείο  εκμάθησης. Στη  κα Φανή Καράτζου δεν φαίνεται μόνο ο εκπαιδευτικός, φαίνεται η χαρά, φαίνεται η έμπνευση της που επηρεάζει κάθε άνθρωπο γύρω της. Όλοι αυτοί ακολουθούν αυτό που θέλει η κα Φανή Καράτζου. Και αυτό που θέλει η κα Φανή Καράτζου είναι το καλό για τα παιδιά σας» είπε μεταξύ άλλων στην ημίωρη ομιλία του.

 

Εκπληκτικές ήταν οι παρουσιάσεις των τάξεων Pr-junior, A junior, B junior και Α-Β με τα δραματοποιημένα τραγούδια: “ Το Ρολόι χτυπά”- “Tick-Tock!”  “Τι υπέροχη Μέρα!” –“It’s a Beautiful Day”“4 Εποχές”-“4 Seasons”, και αυτή της τάξης των γαλλικών με το τραγούδι “Η Ζωή είναι ωραία” – “La Vie en Rose”(jazz manouche) που κέρδισε τις εντυπώσεις με την κίνηση και την προφορά των μαθητριών.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα και με πάθος, παρουσίασαν αποσπάσματα των πασίγνωστων μουσικών έργων «Ο Μάγος του Οζ» και «Westside Story», προσαρμογής και σκηνοθεσίας της κας Καράτζου και διδασκαλίας της κας Σόνιας Λυτροκάπη. Μουσική προετοιμασία, συνοδεία στο πιάνο και χορογραφίες της κας Ευγενίας Μαμανού.  Οι μαθητές που πήραν μέρος στο έργο «O Μάγος του Οζ» ήταν οι εξής: οι: Μπαργιώτα Στεφανία, Καλογιάννης Βασίλης, Γάκης Γιώργος , Φασουλά Δέσποινα, Στάθης Κωνσταντίνος, Στάθη Γεωργία, Καμπουρίδης Σπύρος, Δάκτυλα Χρύσα, Χατζής Στέλιος Ράμπια Θανάσης , Τζιαφάλια Χρύσπα.

 

Στο έργο «Westside Story» τους κύριους ρόλους απέδωσαν με ιδιαίτερο ταλέντο οι χαρισματικοί μαθητές: Τσιάρα Χριστίνα, Μπίζιος Γιώργος Πλασταρά Δάφνη, Παπαδημητρίου Δημήτρης Μπαργιώτα Κατερίνα,  Τζουρμακλιώτης Μάριος,  Παπαστεργίου Χαρίκλεια,  Κότσι Μπελίσα, Κότσι Ρεγγίνα.  Η ερμηνεία των παιδιών άγγιζε την τελειότητα..

 

Το φετινό εγχείρημα της θεατρικής λέσχης ήταν από τα κοντινότερα στην παιδική και εφηβική ψυχή έργα και απαιτούνται  ιδιαίτερες και πολλαπλές ικανότητες από τους μαθητές όπως χορό, μουσική, και τραγούδι. . Όλοι ενθουσίασαν με την άνεση, την αυτοπεποίθηση και την ευχέρεια των μαθητών στο λόγο! Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η απόδοση των μαθητών έφτασε στα όρια των επαγγελματιών και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό που έμεινε έκθαμβο.

 

Ο κος Δελατόλας έμεινε έκπληκτος από τις ερμηνείες των παιδιών και από την οργάνωση όλης της εκδήλωσης, την οποία χαρακτήρισε ως μοναδική και ιδιαίτερη από όσες άλλες έχει παρευρεθεί. Χάρισε δώρο στους επιτυχόντες των Young Leaners Picture books και στους επιτυχόντες των άλλων επιπέδων T-shirts Cambridge English

 

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του εκπροσώπου των εξετάσεων Michigan κου Γεωργίου Νάνου, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου με τις εξετάσεις Michigan και απένειμε τους τίτλους στους υποψηφίους. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι όλοι οι συνάδελφοί τον είχαν προϊδεάσει για την ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης και θα ήθελε να την απολαύσει και τον επόμενο χρόνο.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι των Εκδοτικών Οίκων “Express Publishing”, “Grivas Publications”, “Mm Publications” οι οποίοι προσέφεραν από ένα tablet προσφορά για την κοπή της πίτας καθώς και ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου “Burlington Books προσέφερε ένα γούρι και της “Hamilton” που προσέφερε ένα Smart-Watch και βιβλία με ιστορίες για τους επιτυχόντες.

Ακολούθησε η απονομή των 115 Τίτλων Γλωσσομάθειας.

 

Η κα Καράτζου ανέφερε τα ονόματα των 10 επιτυχόντων μαθητών στις εξετάσεις IELTS και GMAT και άλλων φορέων. Οι επιτυχίες των ανωτέρω μαθητών έχουν αποδώσει ήδη καρπούς, εφόσον αυτοί σπουδάζουν ήδη σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού της επιλογής τους, με διαμεσολάβηση του κέντρου UCAS που λειτουργεί η κα Καράτζου για εισαγωγή φοιτητών σε Αγγλικά Πανεπιστήμια.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας του σχολείου. Οι τυχεροί της χρονιάς που βρήκαν τα τέσσερα φλουριά ήταν οι Κακάτσιος Χρήστος, Δασκαλοθανάση Αναστασία, Καρκαντού Χριστίνα, Θανοπούλου Στυλιανή στους οποίους προσφέρθηκε από ένα σύγχρονο tablet ή  ένα smart watch, ενώ στη λαχειοφόρο που ακολούθησε ο Παπακανάκης Γιώργος κέρδισε ένα γούρι προσφορά των εκδοτικών οίκων που παρευρίσκονταν ενώ η Μανουλάκα Νεφέλη ένα σακίδιο του «Εθνικού».