Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά
08/10/2020
Θεατρική Παράσταση 2019
08/10/2020

Θεατρική Παράσταση 2018

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων “Palladium” της πόλης μας, η εκδήλωση Απονομής των 100 πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Κοπή της Πίτας του 2018 των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου.

Η κα Καράτζου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια αναδρομή στο έργο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου συνολικά.

 

Εκπληκτικές ήταν οι παρουσιάσεις των τάξεων Pr-junior, A junior και B junior με τα δραματοποιημένα τραγούδια: “Το Τραγούδι των Χρωμάτων”   “Το Μικρούλι μας Σπιτάκι”, “Είσαι η Ηλιαχτίδα μου”,  και “Είμαστε Ο Κόσμος”, και αυτή της τάξης των γαλλικών με το τραγούδι “Champs Elysees – Ηλύσια Πεδία” που κέρδισε τις εντυπώσεις με την κίνηση και την προφορά των μαθητριών.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα και με πάθος, παρουσίασαν αποσπάσματα των πασίγνωστων μουσικών έργων ««Αλαντίν» και «Mamma Mia», προσαρμογής και σκηνοθεσίας της κας Καράτζου και διδασκαλίας της κας Σόνιας Λυτροκάπη. Μουσική προετοιμασία, συνοδεία στο πιάνο και χορογραφίες της κας Μαρίας Ρουκά.  Οι μαθητές που πήραν μέρος στο έργο «Αλαντίν» ήταν οι εξής: οι: Καλογιάννης Βασίλης, Μπαντράς Αντώνης, Λίτσιου Αθανασία, Αρσενίου Αποστολία, Νούλας Αλέξανδρος, Οικονόμου Δημήτρης, Σκουμής Ηλίας, Νότα Μαρία, Μπαργιώτα Στεφανία, Παναγιώτου Βαλίντα, Πανταζής Δημήτρης, Χατζή Μαρία.

 

 

Στο έργο «Μamma Mia» τους κύριους ρόλους απέδωσαν με ιδιαίτερο ταλέντο οι χαρισματικοί μαθητές: Καλτσογιάννη Μαρία, Νούλα Χριστίνα, Μπακοδήμου Αγγελική, Μπίζιος Γιώργος, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Μπαργιώτα Κατερίνα, Παπαστεργίου Χαρίκλεια, Ευθυμίου Ειρήνη, Σκουμής Ηλίας, Πατσιούδης Άγγελος, Ρεβέλη Χριστίνα

 

Η ερμηνεία των παιδιών άγγιζε την τελειότητα…

 

 

 

Το φετινό εγχείρημα της θεατρικής λέσχης ήταν από τα κοντινότερα στην παιδική και εφηβική ψυχή έργα και απαιτούσε ιδιαίτερες και πολλαπλές ικανότητες από τους μαθητές όπως χορό, μουσική, και τραγούδι. . Όλοι ενθουσίασαν με την άνεση, την αυτοπεποίθηση και την ευχέρεια των μαθητών στο λόγο!

 

Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η απόδοση των μαθητών έφτασε στα όρια των επαγγελματιών και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό που έμεινε έκθαμβο.

 

Ακολούθησε η ομιλία του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου του Cambridge, κου Ιάκωβου Δελατόλα, ο οποίος με τον ιδιαίτερα κατατοπιστικό του τρόπο, μας μίλησε για τη “Σπουδαιότητα των Παγκοσμίως Αναγνωρισμένων Εξετάσεων Cambridge” και απένειμε γραπτή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Cambridge στην κα Καράτζου και τους καθηγητές των σχολείων για τη διαχρονική της προσφορά στην εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα. Ο κος Δελατόλας έμεινε έκπληκτος από τις ερμηνείες των παιδιών και από την οργάνωση όλης της εκδήλωσης, την οποία χαρακτήρισε ως μοναδική και ιδιαίτερη από όσες άλλες έχει παρευρεθεί.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του εκπροσώπου των εξετάσεων Michigan κου Νικόλαου Φράγκου, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου με τις εξετάσεις Michigan και απένειμε τους τίτλους στους υποψηφίους και χάρισε δώρο στους επιτυχόντες, από ένα βιβλίο για τη “Γλώσσα του Ομήρου” στα αγγλικά. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι όλη η εκδήλωση του θύμισε τις σχολικές εκδηλώσεις στο αμερικάνικο σχολείο του.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι των Εκδοτικών Οίκων “Express Publishing”, “Grivas Publications”, “Mm Publications” οι οποίοι προσέφεραν από ένα tablet προσφορά για την κοπή της πίτας καθώς και ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου “Hamilton” που προσέφερε βιβλία με ιστορίες για τους μαθητές.

 

Ακολούθησε η απονομή των 100 και πλέον Τίτλων Γλωσσομάθειας.

 

Η κα Καράτζου ανέφερε τα ονόματα των 10 επιτυχόντων μαθητών στις εξετάσεις IELTS και GMAT και άλλων φορέων. Οι επιτυχίες των ανωτέρω μαθητών έχουν αποδώσει ήδη καρπούς, εφόσον αυτοί σπουδάζουν ήδη σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού της επιλογής τους, με διαμεσολάβηση του κέντρου UCAS που λειτουργεί η κα Καράτζου για εισαγωγή φοιτητών σε Αγγλικά Πανεπιστήμια.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας του σχολείου. Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν οι Πουρέγκας Αλέξανδρος , Μιχαήλ Άγγελος, Κουτσοπούλου Φωτεινή και Μπουζούκης Βαγγέλης, οι οποίοι κέρδισαν σε λαχειοφόρο από ένα σύγχρονο tablet.Οι μαθητές Νότας Κων/νος, Σιούλα Μαρία, και Αθανασίου Νικόλαος κέρδισαν από ένα ετήσιο συμβόλαιο ατυχήματος  προσφορά του ασφαλιστικού γραφείου του κου Ανδρέα Καρανταλή. Ο Μιχαήλ Άγγελος κέρδισε μια δωρεάν φοίτηση στην παιδική ομάδα μπάσκετ του “Εθνικού Λάρισας” από τώρα και έως τον Μάιο.